Απορία ερώτημα 5 (Μον. Υδρ)

Απορία ερώτημα 5 (Μον. Υδρ)

από Αικατερινη-Λαμπρινη Ριζου -
Αριθμός απαντήσεων: 1

Καλημ΄ερα, έχω και εγώ μια απορία στο ίδιο σημείο με την Μυρτώ, με την διαφορά οτι βγάζω τον παρακάτω πίνακα, με τα COUNT και τα VALUES να διαφέρουν απο αυτα στην οδηγία... Είναι λάθος;

Επίσης η συνάρτηση Sumifs στην επεξήγηση λέει: άθροισε τις επιφάνειες έαν ο χρ΄όνος απορρο΄΄ης ειναι <1 και επιλέγει τον χρόνο απορροής σε hr που όλες οι τιμές είναι <1.  Δοκίμασα να βάλω τα VALUES στην δεύτερη επιλογή και βγάζω τα παρακάτω αποτελέσματα... Είναι λάθος; 

.

Σε απάντηση σε Αικατερινη-Λαμπρινη Ριζου

Απάντ: Απορία ερώτημα 5 (Μον. Υδρ)

από Απολλων Μπουρνας -
Δείτε το προηγούμενο post για την απορία σας στο πρώτο. Δεν είμαι σίγουρος τι έχετε εξάγει.
Μήπως έχετε εξάγει τον πίνακα σε ώρες? Αν ναι, τότε δεν χρειάζεται το sumif, τα έχετε ήδη σε ώρες.

Όσο αφορά το sumifs, έχετε συνδυάσει λάθος πίνακα. ο Κόκκινος πίνακας θα πρέπει να είναι τα δευτερόλεπτα σε ώρες, δηλαδή η Στήλη "Χρόνος Απορροής (hr)".
Δηλαδή του λέτε, θέλω να βρεις το άθροισμα των τιμών της μπλε στήλης, για τις τιμές της κόκκινης στήλης που οι τιμές τους είναι <1 (δηλαδή μικρότερης της μίας ώρας).
Για τις τιμές μικρότερης της 2ης ώρα, η συνάρτηση αλλάζει και εκεί που βάζετε "<1", θα πρέπει να αλλάζει σε κάθε τιμής της ώρα (δηλαδή να γίνετε "<2", "<3", κτλ).
Αυτό γίνεται αυτόματα βάζοντας "<"&G4 όπου G4 είναι το κελί με την τιμή 1 (ή 2, κτλ).
Έτσι βγαίνει ο πίνακας αθροιστικών τιμών έως την τελευταία ώρα. Δηλαδή ψάχνετε τις τιμές που κυμαίνονται από 0 έως 1η ώρα, από 0 έως 2η ώρα κτλ.
Στη συνέχεια αφαιρώντας τις τιμές των προηγούμενων ωρών θα βρείτε τις τιμές που απορρέουν σε κάθε ωριαίο διάστημα (0-1 ,1-2, 2-3 κτλ).