Τελευταίες διαλέξεις και ολοκλήρωση του μαθήματος

Τελευταίες διαλέξεις και ολοκλήρωση του μαθήματος

από Νικόλαος Παπασπύρου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Μπορείτε να παρακολουθήσετε βιντεοσκοπημένες τις δύο τελευταίες διαλέξεις που απομένουν για την ολοκλήρωση της θεωρίας του μαθήματος στους συνδέσμους που ακολουθούν. Οι διαλέξεις αυτές είναι από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21. (Προσοχή, μην μπερδευτείτε από τη διαφορά στην αρίθμηση.)

  • Διάλεξη 12 (θα γινόταν στις 12/1/2024),
    Διαχείριση της μνήμης, δομές δεδομένων (λίστες)
  • Διάλεξη 13 (θα γινόταν στις 19/1/2024),
    Δομές δεδομένων (γράφοι, δέντρα)

Επ αυτών, θα προγραμματιστεί συζήτηση προς επίλυση αποριών, διαδικτυακά ή δια ζώσης, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, σε ημέρα και ώρα που θα καθοριστεί με επόμενη ανακοίνωση.

Η διάλεξη 12 αρχίζει με την επανάληψη θεμάτων που παρουσιάστηκαν εν μέρει στην διάλεξη της 22/12/2023, αμέσως πριν τις γιορτές. Αν θέλετε να τα παρακολουθήσετε ξανά αναλυτικότερα, μπορείτε να δείτε το αντίστοιχο μέρος του παρακάτω βίντεο, πάλι από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21.

  • Διάλεξη 11 (22/12/2023), από το 1:29:38
    Αφηρημένοι τύποι δεδομένων (εισαγωγή στα αντικείμενα, στοίβες, ουρές)

Τέλος, υπάρχει μία επιπρόσθετη διάλεξη, με δύο θέματα που είναι εκτός εξεταζόμενης ύλης:

  • Επιπρόσθετη διάλεξη 14,
    Φιλοσοφίες γλωσσών προγραμματισμού, Κώδικες Huffman

Η 8η σειρά ασκήσεων (με ύλη σχετική με δομές δεδομένων) έχει ανοίξει για υποβολές. Η παράδοσή της δεν είναι υποχρεωτική για το μάθημα του 1ου εξαμήνου, αλλά η σειρά αυτή θα βαθμολογηθεί ως bonus. Θα είναι όμως υποχρεωτική για το μάθημα του 2ου εξαμήνου.

Η δεύτερη βάρδια της εργαστηριακής εξέτασης (ονόματα φοιτητών: ΜΠ-Ω) θα προγραμματιστεί με φυσική παρουσία στο εργαστήριο όταν αποκατασταθεί η λειτουργία της Σχολής. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση.