Προετοιμασία για μάθημα 12/10

Προετοιμασία για μάθημα 12/10

από Μαρίνα Πανταζίδου -
Αριθμός απαντήσεων: 0

Στην ενότητα Παρουσιάσεις-Υλικό, στον φάκελο Περιγραφή & Πρόγραμμα έχουν αναρτηθεί δύο αρχεία τα οποία καλείσθε να έχετε μελετήσει πριν την πρώτη μας συνάντηση την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου.

Στο πρώτο αρχείο με ημερομηνία στον τίτλο 2023_9_30, στην 1η σελίδα θα δείτε τι είναι η Περιβαλλοντική Γεωτεχνική ως εφαρμοσμένο αντικείμενο της πρακτικής του μηχανικού και στην 2η σελίδα τι είναι το μάθημα, πάλι από την εφαρμοσμένη σκοπιά, δηλ. πότε θα έχει επιτευχθεί ο στόχος του. Στην 3η σελίδα θα δείτε το πρόγραμμα (στο οποίο θα προστεθεί η αναπλήρωση της συνάντησης που δεν έγινε στις 5/10) και τα υπόλοιπα διαδικαστικά. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις σελίδες 1-3 και διατρέξτε τις σελίδες 4-6.

Το δεύτερο αρχείο είναι ένας εννοιολογικός χάρτης (concept map) που έφτιαξα για την ευρύτερη περιοχή της Ρύπανσης του Υπεδάφους, για να μπορέσουμε να δούμε παραστατικά πού εντάσσεται η Περιβαλλοντική Γεωτεχνική, ως εφαρμοσμένο αντικείμενο και ως μάθημα. Παρακαλώ μελετήστε προσεκτικά και το περιεχόμενο και την δομή του εννοιολογικού χάρτη. Στο μάθημα θα σας δώσω τον σύνδεσμο να κατεβάσετε το ελεύθερο λογισμικό με το οποίο έχει παραχθεί ο χάρτης και θα σας ζητήσω να κάνετε τον δικό σας για κάποια (σαφώς στενότερη) έννοια της επιλογής σας από αυτές που θα συναντήσουμε στο μάθημα.

Σας περιμένω την Πέμπτη ορεξάτους!