1. Γενικές πληροφορίες

  • Πραγματοποιείται στο τέλος του τρέχοντος χειμερινού εξαμήνου, μετά από την ολοκλήρωση της διδασκαλίας.
  • Εξετάζεται η ύλη που διδάχθηκε στο δεύτερο μισό του τρέχοντος χειμερινού εξαμήνου.
  • Η συμμετοχή των σπουδαστριών και των σπουδαστών στην εξέταση αυτή, είναι προαιρετική.
  • Οι σπουδάστριες και οι σπουδαστές που θα πάρουν βαθμό μεγαλύτερο ή ίσο του πέντε (5) και στις δύο ενδιάμεσες εξετάσεις του τρέχοντος εαρινού εξαμήνου, απαλλάσσονται από την υποχρέωση συμμετοχής τους στην τελική γραπτή εξέταση της κανονικής περιόδου. Ο βαθμός της τελικής γραπτής εξέτασης κανονικής περιόδου γι αυτούς, θα προκύψει από το μέσο όρο των βαθμών που πήραν στις δύο ενδιάμεσες εξετάσεις. Εάν το επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν στην τελική γραπτή εξέταση της κανονικής περιόδου για να βελτιώσουν το βαθμό τους, εξεταζόμενοι στην ύλη ολόκληρου του εξαμήνου. Στην τελευταία περίπτωση, θα ληφθεί υπ' όψη η καλύτερη επίδοση μεταξύ του μέσου όρου των βαθμών των δύο ενδιάμεσων εξετάσεων και του βαθμού της τελικής γραπτής εξέτασης κανονικής περιόδου.
  • Οι σπουδάστριες και οι σπουδαστές που θα πάρουν βαθμό μικρότερο του πέντε (5) στην δεύτερη ενδιάμεση εξέταση, θα εξεταστούν στην τελική εξέταση της κανονικής περιόδου, σε ολόκληρη την ύλη που θα διδάχθηκε κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο.
  • Κατά τη διάρκεια της εξέτασης επιτρέπεται η χρήση βιβλίων και σημειώσεων.
  • Κατά τη διάρκεια της εξέτασης επιτρέπεται η χρήση φορητών υπολογιστών (laptops), υπολογιστών ταμπλέτα (tablets) και κινητών τηλεφώνων, για πρόσβαση σε ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό. Απαγορεύεται η σύνδεση των παραπάνω ηλεκτρονικών συσκευών σε δίκτυα ασύρματα (wifi), δεδομένων (data) και bluetooth. Οι συσκευές αυτές πρέπει βρίσκονται σε λειτουργία πτήσης. Οι επιτηρήτριες και οι επιτηρητές έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή την τήρηση των παραπάνω κανόνων. Η διαπίστωση της μη τήρησης των παραπάνω κανόνων, θα οδηγεί στο μηδενισμό του γραπτού.