Περιγραφή θέματος

  • Ανακοινώσεις

    • Η διαδικασία γίνεται μέσω του συστήματος Helios ως εξής:

      1_Τα 4 ή 5 μέλη μίας σπουδαστικής ομάδας κάνουν login στο Helios > 2_Πηγαίνετε σε μία κενή/διαθέσιμη ομάδα π.χ. Α10 > 3_Πατάτε υποβολή > 4_Δεξιά θα πρέπει να εμφανιστούν τα μέλη της ομάδας > 5_Ολοκληρώνετε πατώντας το κουμπί "Αποθήκευση της Επιλογής μου" κάτω-κάτω.

  • Γενικά Στοιχεία

    Το μάθημα της Γενικής Οικοδομικής και του Σχεδίου αναφέρεται κατ’ αρχήν στον τρόπο παρουσίασης απλών κτισμάτων, με σχέδια κατόψεων, τομών και όψεων. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται τα βασικά υλικά δόμησης και γίνεται αναφορά στην περιοχή της οικοδομικής. Αναπτύσσεται η μέθοδος με την οποία επιτυγχάνεται ο σωστός κατασκευαστικός σχεδιασμός των απλών κτιριακών έργων. Στη διάρκεια του μαθήματος, εξετάζονται όλα τα βασικά οικοδομικά στοιχεία, που συνθέτουν τα κτιριακά έργα, δηλαδή:

    1. Ο Φέρων Οργανισμός ως έννοιες (υποστύλωμα, δοκός, πλάκα, θεμελίωση), ως στοιχείο ευρισκόμενο σε συσχετισμό και αλληλεπίδραση με τα υπόλοιπα οικοδομικά στοιχεία, και ως σχεδιασμός (ξυλότυποι), πάντοτε από τη σκοπιά Οικοδομικής.

    2. Το κλιμακοστάσιο (μορφές, κατασκευή, επενδύσεις, συναφή προβλήματα).

    3. Το Εξωτερικό Περίβλημα (εξωτερικές τοιχοποιίες, στέγαση με οριζόντιο δώμα ή επικλινή στέγη, κατώτατο πάτωμα, επενδύσεις, μονώσεις, ρύσεις).

    4. Τα Εσωτερικά Χωρίσματα (είδη μορφές και επενδύσεις εσωτερικών τοίχων, συναφείς κατασκευές).

    5. Τα Δάπεδα (είδη, υψόμετρα).

    6. Οι Μονώσεις (θερμομονώσεις, υγρομονώσεις, ηχομονώσεις, κ.λπ.).

    7. Τα Κουφώματα (εξωτερικά και εσωτερικά, είδη, λειτουργία).


  • Ατομικές Εργασίες και Ομαδική Άσκηση

    Οι Ατομικές Εργασίες θα παραδίδονται (αναρτώνται σε μορφή .pdf -photo/scan με κινητό ή tablet) στα αντίστοιχα πεδία στο Helios αυστηρά εντός 15 ημερών από την αρχική ανάθεσή τους. Δεν θα δοθεί καμία παράταση και η υποβολή τους θα είναι ξανά δυνατή στην Επαναληπτική Εξεταστική Περίοδο του Σεπτεμβρίου.
    Οι σπουδαστές/σπουδάστριες που για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν κωδικούς θα παραδίνουν στο email του μαθήματος: genikioikodomiki1@gmail.com
    Τα φυσικά σχέδια των Ατομικών Εργασιών θα παραδοθούν υποχρεωτικά όλες μαζί (συρραμμένες) στο τέλος του εξαμήνου.

  • Διαλέξεις - Παρουσιάσεις

  • Υλικό μαθήματος

  • Επιπλέον βοηθητικό υλικό