Περιγραφή θέματος

  • Γενικά

    Η Εδαφομηχανική ΙΙ συνδέει τη φύση και τη συμπεριφορά του εδαφικού στοιχείου (που μελετάται στην Εδαφομηχανική Ι) με την απόκριση της εδαφικής μάζας σε διάφορες κατασκευές έργων Πολιτικού Μηχανικού (τοίχοι αντιστήριξης, πρανή, αβαθή θεμέλια). Επιπλέον, εκτιμά τις συνθήκες υδατικής ροής διαμέσου του εδάφους και τον χρόνο εξέλιξης των καθιζήσεων.

    Λόγω του μεγάλου αριθμού των πρωτο-εγγραφόμενων σπουδαστών (στο 5ο εξάμηνο), το μάθημα γίνεται σε δύο τμήματα για τις πρώτες 10 εβδομάδες:

    α) το πρώτο (Α-Λ) με διδάσκοντα τον Αναπλ. Καθηγητή Α. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

    β) το δεύτερο (Μ-Ω) με διδάσκοντα τον Αναπλ. Καθηγητή Ν. ΓΕΡΟΛΥΜΟ

    Στις τελευταίες 3 εβδομάδες του μαθήματος, το μάθημα γίνεται σε ένα τμήμα, με διδάσκουσα την Αναπλ. Καθηγήτρια Μ. ΠΑΝΤΑΖΙΔΟΥ

    Τόσο η "Θεωρία" όσο και οι "Ασκήσεις" των δύο τμημάτων είναι τα ίδια (αλλά δεν γίνονται αναγκαστικά την ίδια μέρα και ώρα). Παρακαλούμε όμως να παρακολουθείτε στο τμήμα που ανήκετε έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος καθιέρωσης των δύο τμημάτων που δεν είναι άλλος από την μείωση του αριθμού σπουδαστών ανά διδάσκοντα και την αναβάθμιση της ποιότητας διδασκαλίας.

    To μάθημα έχει Ενδιάμεση Εξέταση ("Πρόοδος") που προσμετράται 30% στον τελικό βαθμό, μόνο θετικά. Δεν έχει Παραδοτέες Ασκήσεις ή Θέμα Εξαμήνου. Τόσο η Ενδιάμεση Εξέταση, όσο και το Τελικό (και το Επαναληπτικό) Διαγώνισμα γίνονται με κλειστά βιβλία και σημειώσεις.

  • Έγγραφα

  • Άλλα Χρήσιμα