Section outline


  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10/12/2023

    Καλησπέρα σε όλους.

    Στο Helios αναρτήθηκε αρχείο PDF με παλαιά θέματα εξετάσεων, για τη διευκόλυνση της μελέτης των φοιτητών/τριών.

    Επίσης, η δεύτερη ανακοίνωση για τη δωρεάν κάρτα σίτισης των φοιτητών του Ε.Μ.Π. έχει αναρτηθεί στο link 

                   http://www.arch.ntua.gr/wp-content/uploads/2023/11/Anakinosi_sitisi23-24b.pdf

    Καλή συνέχεια,

    Π.Ψ. 


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25/1/2022

      Καλησπέρα σε όλους.

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Πρυτανείας Ε.Μ.Π., παρατείνεται η αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Ιδρύματος για Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών και των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκληθεί.

      Οι διδάσκοντες


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17/1/2022

      Καλησπέρα σε όλους.

    Την Πέμπτη 20/1/2022, από τις 18:00 έως τις 20:00, θα είμαστε διαθέσιμοι για τυχόν απορίες επί του μαθήματος, στο σύνδεσμο 

                             https://centralntua.webex.com/meet/ppsarr ;

      Οι διδάσκοντες


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7/11/2021

    Στην ιστοσελίδα της Σχολής https://www.ece.ntua.gr/gr/announcements ανακοινώνονται τα κρούσματα Covid-19. Παρακαλείσθε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες, αν παρακολουθήσατε κάποιο από τα μαθήματα, στο οποίο αναφέρθηκε κρούσμα Covid-19:

    • Αν εισήλθατε με rapid test ή PCR, μπαίνετε σε καραντίνα 14 ημερών.
    • Αν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, ή έχετε νοσήσει εντός εξαμήνου, παρακολουθείστε την υγεία σας. Σε περίπτωση παραμικρού συμπτώματος εντός 14 ημερών, μην προσέλθετε στη σχολή και προχωρήστε σε rapid test ή PCR.

    Οι φοιτητές, που βρεθούν θετικοί σε τεστ COVID-19 οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τον Τοπικό Υπεύθυνο της ΣΗΜΜΥ κ. Γκόνο (igonos@cs.ntua.gr, τηλ. 210 772 3539).

    Από τη Σχολή, παρακαλούνται θερμά όλοι οι εμπλεκόμενοι στη δια ζώσης διδασκαλία και παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων να προχωρήσουν άμεσα στη διαδικασία δήλωσης στην πλατφόρμα Edupass καθώς με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για την ιχνηλασιμότητα των κρουσμάτων, η οποία θα μας επιτρέψει τη συμμετοχή με ασφάλεια στη διά ζώσης παρουσία στο ΕΜΠ. Πληροφορίες για το Edupass στον σύνδεσμο: https://www.ece.ntua.gr/gr/announcement/978.

      Οι διδάσκοντες


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 6/11/2021

    Μόλις ενημερωθήκαμε πως στα μαθήματα του 1ου εξαμήνου:

    • Γραμμική Άλγεβρα (Αμφ 3 την Τετάρτη 03.11.2021
    • Μαθηματική Ανάλυση (ΓΕ Αμφ 4 την Πέμπτη 04.11.2021

    ίσως υπήρχε κρούσμα (Βρέθηκε με θετικό Rapid Test στις 05.11.2021).

    Παρακαλείσθε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες, αν παρακολουθήσατε κάποιο από τα μαθήματα:

    • Αν εισήλθατε με rapid test ή PCR, μπαίνετε σε καραντίνα 14 ημερών.
    • Αν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, ή έχετε νοσήσει εντός εξαμήνου, παρακολουθείστε την υγεία σας. Σε περίπτωση παραμικρού συμπτώματος εντός 14 ημερών, μην προσέλθετε στη σχολή και προχωρήστε σε rapid test ή PCR.

    Οι φοιτητές, που βρεθούν θετικοί σε τεστ COVID-19 οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα τον κ. Γκόνο (igonos@cs.ntua.gr, τηλ. 210 772 3539).

    Παρακαλούνται θερμά όλοι οι εμπλεκόμενοι στη δια ζώσης διδασκαλία και παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων να προχωρήσουν άμεσα στη διαδικασία δήλωσης στην πλατφόρμα Edupass καθώς με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για την ιχνηλασιμότητα των κρουσμάτων, η οποία θα μας επιτρέψει τη συμμετοχή με ασφάλεια στη διά ζώσης παρουσία στο ΕΜΠ. Πληροφορίες για το Edupass στον σύνδεσμο: https://www.ece.ntua.gr/gr/announcement/978.

       Ιωάννης Φ. Γκόνος

      Τοπικός Υπεύθυνος COVID-19 ΣΗΜΜΥ



    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17/10/2021

    Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Γενική Συνέλευση της Σχολής Ε.Μ.Φ.Ε. την 15/10/21

                      http://semfe.ntua.gr/media/k2/attachments/20211015-ApofGS.pdf]  

    σε συνέχεια ανάλογης απόφασης της Κοσμητείας της Σχολής

                     http://semfe.ntua.gr/media/k2/attachments/20211014-ApofKosmitias-AnastLeit.pdf

    η Σχολή Ε.Μ.Φ.Ε. αναστέλλει όλες τις λειτουργίες της (διοικητικές, ερευνητικές και εκπαιδευτικές, προς όλες τις Σχολές του Ε.Μ.Π.)  για μία ημέρα, τη Δευτέρα 18/10/21.

    Κατόπιν τούτου, τη Δευτέρα 18/10/21, δεν θα διεξαχθούν  τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα που προσφέρει η Σχολή Ε.Μ.Φ.Ε. προς όλα τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

    Οι διδάσκοντες θα φροντίσουν για την αναπλήρωση των αντίστοιχων μαθημάτων σε εύθετο χρόνο.


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3/10/2021

    Το πρώτο μάθημα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4/10, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

    Οι φοιτητές/τριες παρακαλούνται να έχουν υπόψη τους ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις της πρόσφατης  (24/9/21)  ΚΥΑ (Αριθμ. 119847/ΓΔ6 ):

    1. Σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται με φυσική παρουσία εντός των Α.Ε.Ι. συμμετέχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που πληρούν υποχρεωτικά μια από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

    α) έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό

    COVID-19, ή

    β) έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό

    COVID-19 με μία (1) δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους από κορωνοϊό COVID-19, ή

    γ) έχουν νοσήσει από κορωνοϊό COVID-19 και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των είκοσι (20) ημερών και μικρότερο των εκατόν ογδόντα (180) ημερών από την ημερομηνία διάγνωσής τους ως θετικού κρούσματος κατόπιν διεξαγωγής εργαστηριακού ελέγχου, ή

    δ) έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test).

    Ο εργαστηριακός έλεγχος νόσησης διενεργείται δύο (2) φορές εβδομαδιαίως έως σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν από την Τρίτη και την Παρασκευή αντίστοιχα. Η δαπάνη για τη διενέργεια του εργαστηριακού ελέγχου βαρύνει αποκλειστικά το φυσικό πρόσωπο που συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΈΡΩ ΚΥΑ