Εισαγωγικό μάθημα προγραμματισμού Η/Υ, με εστίαση στα ακόλουθα αντικείμενα:

α) Εισαγωγή στην πληροφορική: Aριθμητικά συστήματα, εισαγωγή στον προγραμματισμό, στοιχεία αρχιτεκτονικής υπολογιστών. Λειτουργικά συστήματα, περιβάλλοντα ανάπτυξης λογισμικού, γλώσσες προγραμματισμού, αλγόριθμοι.

β) Προγραμματισμός με τη C++: H έννοια του προγράμματος, η γλώσσα προγραμματισμού C++. Δομές και συντακτικό της γλώσσας C++. Στοιχεία δομημένου προγραμματισμού, μεταβλητές μνήμης, μπλοκ εντολών, επαναληπτικές δομές, πίνακες, συναρτήσεις, πέρασμα παραμέτρων, είσοδος/έξοδος δεδομένων από/προς αρχεία, στοιχεία πολυπλοκότητας και δομή προγράμματος, στοιχεία δομημένης ανάλυσης και σχεδίασης, εφαρμογές σχετικές με το αντικείμενο του ΑΤΜ-ΜΓ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η "εγγραφή" σε μαθήματα στο HELIOS εξυπηρετεί μόνο την παροχή πρόσβασης στην υπηρεσία και δεν αντικαθιστά την υποχρέωσή σας να εγγράφεστε κάθε εξάμηνο στα μαθήματα στη γραμματεία, τηρώντας τους ισχύοντες κανόνες και περιορισμούς σχετικά με τις εγγραφές. Η συμμετοχή σε εξετάσεις χωρίς να είστε εγγεγραμμένοι στο μάθημα στη γραμματεία, θεωρείται ως μη γενόμενη και τα γραπτά δεν διορθώνονται.

Τομέας: Τοπογραφίας
Κατεύθυνση: Ολες
Είδος: YX
Type: Course
Credits/ECTS: 5
Free Access: Όχι
Audience: students only
Course Mode 1: onsite
Course Mode 2: full-time
Course Mode 3: synchronous
Language: gr