Στο προτεινόμενο πρόγραμμα θα γίνει μια εισαγωγή σε βασικές έννοιες και μεθόδους της πληροφορικής και της τεχνητής νοημοσύνης με άξονα την επιστήμη της λογικής. Πιο συγκεκριμένα, τα κύρια σημεία του προγράμματος θα περιλαμβάνουν:

 

·       Την εισαγωγή στη λογική μέσα από κλασσικά λογικά συστήματα όπως ο προτασιακός λογισμός αλλά και εναλλακτικά όπως η λογική της επιχειρηματολογίας. Ιστορική επισκόπηση του αντικειμένου και των εφαρμογών στην πληροφορική.

·       Εφαρμογές της λογικής στη μηχανική μάθηση αλλά και σε άλλες πλευρές της τεχνητής νοημοσύνης. Μεταξύ άλλων θα γίνει μια πρώτη προσέγγιση σε γλώσσες τεχνητής νοημοσύνης και πληροφορικής που βασίζονται στη λογική. Θα χρησιμοποιηθούν ευέλικτα εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση και θα ενθαρρυνθούν οι συμμετέχοντες στη λογική αποτύπωση προβλημάτων που συνδέονται με τη διαχείριση της πληροφορίας και της ψηφιακής οικονομίας

·       Την ανάδειξη της αξίας των τυπικών μεθόδων στην πληροφορική και την τεχνητή νοημοσύνη καθώς και της σημασία των εφαρμογών τους. Το πρόγραμμα θα αναπτύξει  με απλό και κατανοητό τρόπο και μέσα από εφαρμογές στην πράξη - όπως για παράδειγμα στην ανάπτυξη και επαλήθευση του λογισμικού - τη δύναμη των σχετικών τεχνολογικών εφαρμογών.