Αυτό το μάθημα εστιάζει στην μελέτη και σχεδίαση προωθημένων κατασκευαστικών συστημάτων σε πολυώροφα και σύνθετα κτίρια. Μέσα από τη μελέτη σύγχρονων εφαρμογών, στοχεύει στην εξοικείωση των σπουδαστών με τα συστήματα αυτά, την βαθύτερη κατανόηση των απαιτήσεων και της λειτουργίας τους, και την ανάπτυξη της ικανότητας σχεδιασμού τεχνολογικά εξελιγμένων κατασκευαστικών συστημάτων.

Στο πρώτο μέρος του μαθήματος οι σπουδαστές εισάγονται στις βασικές αρχές και τους παράγοντες που επηρεάζουν το σχεδιασμό αυτών των κτιρίων, με έμφαση στην επίδραση των δομικών προκλήσεων και της περιβαλλοντικής λειτουργίας στη διαμόρφωση της δομής και της μορφής του κελύφους του κτιρίου. Η θεωρία συνοδεύεται από παραδείγματα επιλύσεων των πυρήνων κατακόρυφης κυκλοφορίας των προσόψεων, των πιο κοινών δομικών συστημάτων, και των τρόπων διάταξης γραφειακών χώρων.

Το μάθημα ολοκληρώνεται με την πρακτική εφαρμογή στο σχεδιασμό προσόψεων και άλλων συστημάτων του κτιριακού κελύφους εφαρμόζοντας κατάλληλες περιβαλλοντικές και κατασκευαστικές στρατηγικές. Εμβαθύνοντας, αναπτύσσονται τυπικές λεπτομέρειες και πρότυπα των συστημάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις δυναμικές και περιβαλλοντικές καταπονήσεις και εφαρμόζοντας τεχνικές αξιολόγησης και βελτιστοποίησης.

 


Τύπος : Μάθημα
Γλώσσα : el